Tänä aamuna postinjakaja toi poikkeuksellisesti postit meille kotiovelle. Syynä tähän ylellisyyteen oli päällimmäinen ruskea kirjekuori, johon oli lähettäjä tehnyt lävistimellä reunat täyteen reikiä. Päällä luki: Sisältää eläviä mehiläisiä, ethän jätä paahteiseen postilaatikkoon.

Isä oli tilannut kahteen mehiläispesään uudet emomehiläiset eli kuningattaret. Ilman emoa ei mehiläispesä kovin kauaa pärjää ja niistä kahdesta pesästä on emo kuollut. Nämä rouvat tulivat toiselta mehiläistarhaajalta, joka kasvattaa emoja ja myy niitä sitten toisillekkin.

Ei ne mehiläiset ihan siinä pelkässä kirjekuoressa olleet, vaan tuollaisessa kuvassa näkyvässä häkissä. Kuningattaren mukana on kymmenisen seuramehiläistä hoitamassa ja lämmittämässä sitä ja toisessa päässä häkkiä on ruokatahnaa. Häkki laitetaan mehiläispesään ja jos kaikki menee hyvin mehiläisyhdyskunta (pesä) hyväksyy uuden kuningattaren. Jos pesään alkaa ilmestyä uusia toukkia, on emon antaminen onnistunut ja mehiläisyhdyskunnan tulevaisuus siltä osin turvattu.

Emohäkit kahvilautasella

1798608.jpg

Tänä aamuna sain muuten kasvihuoneesta ensimmäiset kirsikkatomaatit, saisi aurinko paistaa, että kypsyisivät nopeammin.