Tämä on muuten hyvää, varsinkin jos sen pääsee tekemään itsekasvatetuista tomaateista ja kesäkurpitsoista. Meillä ne omat antaa vielä odottaa itseään, mutta kovasti on jo alkuja molemmissa. Ei vie enää kauaa...

Kesäkurpitsa-pekonivuoka
n. 5 annosta

1 1/2 dl risottoriisiä
2 (n.600g) kesäkurpitsaa
2-3 (275g) tomaattia
1/2 pak (125g) sulatejuustoa esim. kanttarelli
1 iso sipuli
1 tl suolaa
1 tl basilikaa
2 dl ruokakermaa
1/2 dl kevytmaitoa

Pinnalle:
1 pak (140g) pekonia

Mittaa riisi uunivuokaan. Kuutioi kesäkurpitsat, tomaatit sekä juusto ja leikkaa sipuli reiluiksi lohkoiksi. Lisää ne, sekä mausteet uunivuokaan ja sekoita. Lisää kerma ja maito.
Kypsennä 225 asteessa n. 25 min. Leikkaa pekoniviipaleet kolmeen osaan ja lisää tasaisesti vuoan pinnalle.
Kypsennä vielä n. 20 min, kunnes pekoni on rapeaa.