Tässä muutama vinkki hunajan käyttöön koska minusta hunaja on parhaimmillaan tuoreena eli nyt!

- Suomalainen hunaja kiteytyy eli muuttuu aina kovaksi ajan myötä. Jos haluaa käyttää pehmeää hunajaa kannattaa se hankkia juoksevana ja pakastaa.
- Hunaja säilyy kaikkein parhaiten pakastimessa ja on sulattamisen jälkeen lusikoitavan pehmeää.
- Kiteytyneen hunajan saa pehmeäksi, kun laittaa purkin lämpimään vesihauteeseen. Mikroaaltouunissa pehmentämistä ei suositella, koska se hävittää osan hunajan hyvistä aineosista.
- Hunajalla voi korvata sokerin kokonaan, sitä voi kokeilla aluksi vaikka leipomalla hunajakakkua.

Ranskalainen hunajakakku

2 dl pehmeää hunajaa
1 ½ dl voita tai öljyä
2 dl kermaviiliä tai piimää
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
2tl pomeranssinkuorta
1 tl soodaa

Sekoita hunaja, rasva ja kermaviili keskenään. Sekoita myös kuivat ainekset keskenään ja lisää rasvaseokseen. Sekoita tasainen taikina ja levitä se voideltuun kakkuvuokaan. Kypsennä kakkua 175-asteisessa uunissa 1 - 1 ½ tuntia. Kakku on hyvin säilyvä.