Lampailla on ollut tällä viikolla ihmettelemistä. Otin Mifin, Lycin ja Amalian sisälle, että jossain vaiheessa pääsisi aloittamaan keritsemistä, loput jäi vielä ulos. Mifi on lauman johtaja ja ulos jääneet olivatkin hetken ilmeissään ennen kuin Menna ryhtyi johtamaan niitä. Luulin, että lauman jakaminen aiheuttaisi enemmänkin huutoa, mutta ei. Ainoastaan ensimmäisenä iltana ulos jääneet hieman huutelivat. J.

Ulos jääneet lampaat saivat uuden sääkatoksen ja siinä niillä vasta miettimistä olikin. Eilen ne vielä seisoivat kaikki rivissä rinnatusten katoksen edessä märehtimässä ja tuijottamassa. Varmaankin pohtivat, että mikähän se tuonkin tarkoitus oikein on. Aamulla houkuttelin niitä katon alle heinien kanssa, heitin heinää sisälle peräseinän viereen... fiksuina? eläiminä ne juoksivat katoksen taakse katsomaan, että saisiko heiniä sieltä. Vaan ei saanut ja taas ravattiin takaisin ovelle. Viimein kaikista muista paitsi Allista nälkä otti yli otteen ja yksitellen varovasti menivät syömän sisälle. Saa nähdä miten käy, kun alkaa sataa, kauanko kestää, että ymmärtävät katoksen tarkoituksen. Ne eivät ole koskaan ennen olleet peltikaton alla, kun lampolassa on tiilikatto. Katoksen katon ropina on sitten taas uusi ihmetyksen aihe.

Teollisuuden kuutiosäiliön suojus on todella kätevä lampaiden heinähäkki. Putkien väli on juuri oikea lampaan kaulalle, eikä putket kuluta villaa. Lampaat ei myöskään sotke villojaan heinällä juuri ollenkaan.