Saatiinhan sitä lunta ja oikein kunnon myrsky kaupanpäälle... Meidän kylä oli 20 tuntia ilman sähköjä, sunnuntaina ne katkesi ilta viiden maissa ja maanantaina puolen päivän jälkeen päästiin palaamaan normaali elämään. Se olikin uusi sähkökatkos ennätys, edellinen oli n. 16 h yhdeltä juhannukselta kymmenisen vuotta sitten.

Lehmien lypsämistä ja ruokkimista varten meillä on traktori käyttöinen agrekaatti jolla tehdään sähköä ja silloin tietenkin saa valot, pystyy laittamaan ruokaa ja ottamaan vettäkin. Mitään kahvinkeitintä ja sähköhellaa monimutkaisempaa laitetta ei voi käynnistää sillä agrekaatti sähkö on niin epätasaista, että herkemmät koneet voi hajota.Vettä on hyvä varata astioihin, jos vähänkin epäilee, että sähköt ei heti palaa, koska lehmät juo hetkessä sen veden mikä putkiin ja säiliöön jää kaivonpumpun pysähdyttyä ja sitten ollaankin ilman vettä.

Onneksi ei ollut muutamaa pakkasastetta kylmempi, yön jälkeen alkoi tuntua jo vähän viileältä. Leivinuuniin tehtii tulia, että tuli lämmintä ja puuhellalla saatiin keittoa kuumaksi.

Nykysin ollaan kyllä vähän liiankin riippuvaisia sähköistä, mistään ei meinaa tulla mitään. Kännyköistä loppuu akku, kynttilän valossa ei ihmeitä puuhastella pimeän tullen eikä porakaivosta paljon vettä nostella. Mutta onhan aina abc:t, ne on aina auki... paitsi jos tie on lunta täys tai puu tien poikki. Täällä sivuteillä ei tielaitoksen (vai mikä se nyt oli) lumikoneita näy, isäntien traktoreiden käynnistymisen varassa ollaan.